Tasarım Sektöründe Yeni Bir Girişim: Tasarimsal.Com

Uzun yıllar yazılım ve tasarım sektöründe hizmet veren Pastelboya firması sektörlerindeki tespit ettikleri "Tasarımlara hayal edilen yaratıcılıkta ve makul fiyatlarda ulaşamama" sorununa çözüm olarak yeni bir iş modeli geliştirdi; Tasarimsal.Com. İşte detaylar..

Değişen trendlerle birlikte bir çok firma öne çıkmak için arayış içerisine girdi. İşe algılardaki görünümlerine sağlamlaştırmakla başlayan firmalar, ilintili sektörlere de ivme kazandırdı. Arz-talep değişikliği sonucunda  öne çıkan sektörlerden biri de tasarım sektörü. Fakat sektörün öne çıkması aynı zamanda bazı handikapları da beraberinde getiridi. Handikapların başında ise tatmin olamayan firmalar ve ifade özgürlüğü kısıtlanan tasarımcılar geliyor. Firmalar, yanlış stratejilerle çok az alternatif için hatta bazen tek bir tasarımcı ve tasarım için bütçelerini zorluyor; tasarımcılar ise artan tasarımcı sayısı ile kızışan rekabet ortamında keşfedilme sıkıntısı çekiyor ya da bazı sebeplerle yatarıcılıkları kısıtlanıyor.

Uzun yıllar yazılım ve tasarım sektöründe hizmet veren Pastelboya firması da bu sorun ekseninde yeni bir iş modeli geliştiriyor: Tasarimsal.Com. Kısıtlı seçenekler yerine hem firmaları hem de tasarımcıları çeşitli alternatiflere ulaşabilecekleri bir platformda buluşturmak projelerinin ana konseptini oluşturuyor. Yetenekli tasarımcıları yaratıcılık arayan müşterilerle buluştururken de, davet ettiği her iki kesim için de avantajlar sağlaması dikkat çekiyor. Konseptin yarışma mantığı üzerine kurulu olması ise onu sektörde bir adım öne çıkartıyor.  Böylece, web sitesinden logoya, kurumsal kimlikten endüstriyel tasarıma kadar, çok sayıda proje kategorisi üzerine heyecanlı ve pratik bir işleyiş yaratarak iyi işlere imza atıyor.

Sektör içerisinde oldukça farklı bir alternatif olan Tasarimsal.Com yetkilileri, çalışma sistemlerini şu şekilde açıklıyor:

"Tasarımsal olarak biz de sektördeki genel sıkıntıdan yola çıktık ve aklındaki projeyi bize anlatan müşteriye, aradığı iyi tasarıma, dilediği sayıda seçeneği bir arada görerek en kısa sürede ulaşması için fırsat sunduk. En iyi sonucu mümkün olan en kısa zamanda alabilmesi içinse proje sunumunu sistemimizdeki tüm tasarımcılara biz duyuruyoruz ve müşterinin kriterlerine uygun olmayanları önceden eliyoruz. Sonuçlardan memnun kalınmadığı takdirde de ‘’proje süresini uzatma’’ ya da ‘’projeyi sonlandırma - para iadesi’’ gibi imkanlar sunarak da müşteri üzerinde bağlayıcı olma ve baskı yaratma ihtimalimizi ortadan kaldıyoruz. Tasarımcıların ise bir firmaya bağlı olmaksızın tasarımlarını ve isimlerini tüm sektöre duyurmaları için olanak sunuyoruz. Tüm bu işleyiş içerisinde maliyet ve talepleri, firmaların ve tasarımcıların özgür iradesine bırakıyor, aynı zamanda gerekli prosedürleri belirleyerek proje oluşturan müşterilerin ve yarışmalara katılan tasarımcıların her birinin haklarını korumayı ve güvenilir bir platformda sağlıklı bir işleyiş sağlamayı birincil görevimiz olarak görüyoruz.

Temel amacımız; tasarım sektöründe kalitesi yüksek, işlevsel bir sirkülasyon oluşturmak, müşterilerin seçeneklerini arttırarak aradığı en iyi tasarıma ulaşmasını sağlarken tasarımcıların kendisini göstermesini ve geliştirmesini sağlamaktır.“

Kısaca; yetenekli tasarımcılar ve yaratıcılık arayan müşterilerin buluşmasıyla, yarış heyecanı ve bol alternatif bir arada.Web sitesinden logoya, kurumsal kimlikten afişe kadar yüzlerce yaratıcı fikir sizi bekliyor. Projelerinizi kısa sürede sonuçlandırmak için ihtiyacınız olan tasarımı anlatın ve arkanıza yaslanın. Eğer siz de bu kazançlı yarışta jüri koltuğuna oturmak istiyorsanız heme üye olup Projenizi başlatın.

Girişim Haber olarak; tasarım sektörüne yeni bir soluk getiren Tasarimsal.Com proje ekibine çalışmalarında başarılar diliyoruz. Tasarımsal gereksinimleri olan okurlarımız başta olmak üzere Tasarimsal.Com projesini tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 3.837 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

RedLineRed
RedLineRed
Yorumlara ek olarak Tasarımsal.com bitmeyen porjeleriyle ünlüdür. Sitede son 5 yarışmaya girdim ve sadece 1 tanesi sonuçlandı. Önceki yarışmalarada baktım ordada aynı manzara Gerçekten komik. Yarışmların süresi bitiyor yarışma bitmiyor, nedense yarışma sahiplerinin hiçbiri çıkan tasarımları beğenmediği gerekçesiyle yarışmayı iptal ediyor (beğenmek zorunda değiller ama bu bütün yarışmalarda olur mu hiç?), yarışma süreleri 1.5 aya kadar çıkıyor ve çoğu sonuçlanmıyor (birde sonuçlanamayan yarışmlar 3 aya kadar sitede açık yarışma diye durabiliyor). Yarışmadan tasarım çekilemez diye saçma bir kural var...
Daha ne diyeyim tasarımsal.com sizin emeğinizi yok ediyor.
mutlak
mutlak
Aylar önce katıldığım bir projenin kazananıyım bunca zaman geçmesine rağmen ödülümü alamadım! Tasarımsal.com mesajlarıma yanıt vermiyor telefona çıkan arkadaş onlar buradan taşındı diyor. Tasarımcılar, bu tip insanların emeğinizi sömürmesine izin vermeyin..!

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor