Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Projesi Hayata Geçirildi

Proje çerçevesinde oluşturulan kurs merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Proje çerçevesinde iki grup şeklinde 60 kursiyere uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Malatya Valisi Ulvi Saran, törende yaptığı konuşmada, Malatya'nın geçen yıl SODES kapsamına alındığını kaydetti.

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD), girişimci ruhu olan işsizleri teşvik amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan, 'Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret' projesini hayata geçirdi. 

Proje çerçevesinde oluşturulan kurs merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Proje çerçevesinde iki grup şeklinde 60 kursiyere uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Malatya Valisi Ulvi Saran, törende yaptığı konuşmada, Malatya'nın geçen yıl SODES kapsamına alındığını kaydetti. Program kapsamında, Malatya'da toplam bin 300 proje başvurusu olduğunu aktaran Ulvi Saran, 81 projenin hayata geçirildiğini, kaynak fazlası için yeni proje başvuruları yapıldığını ifade etti. Bu projelerle yaklaşık 100 projenin yürütülmesini beklediklerini anlatan Saran, SODES kapsamındaki iller arasında Malatya'nın en fazla projesi desteklenen şehir olduğunu dile getirdi. Hem kamu kurumlarının hem de sivil toplum örgütlerinin hazırladığı bu projelerin daha ziyade eğitim ağırlıklı olduğunu kaydeden Saran, bu projelere toplam 7,5 milyon lira destek sağlandığına işaret etti. 

MAKİAD Başkanı Ömer Fatih Nalçacı da amaçlarının, ticaret ve sanayi potansiyeli yüksek ve sürekli gelişen, cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Malatya'da girişimcilik ve uluslararası ticaret konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip, nitelikli personel sayısını artırmak olduğunu belirtti. Nalçacı, şunları kaydetti: 

"Projeyle gerek üyelerimizin gerekse diğer girişimcilerimizin insan kaynaklarındaki sıkıntılarına çözüm üretmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında, 30 kişilik iki grup halinde toplam 60 kursiyerlerimize İngilizce işletmesi, pazarlama kavramı, uluslararası pazarlama, evrakların düzenlenmesi gibi eğitimler verilecektir. Eğitime katılan kursiyerlerimiz iş konumunu seçebilecek ve işletme kurabilecek düzeyde yetiştirilecek. 4 ünite ve 80 saatlik ders programı sonrasında en az 20 kursiyerimizin iş hayatına kazandırılacağını umut ediyoruz." Konuşmaların ardından kurs merkezinin açılışı gerçekleştirildi. 

Cihan kaynaklı haberimizi girişimcilerimizin ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.374 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor