"Çiftçiyim Yeniliğe Açığım" Projesi Hayata Geçirildi

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Iğdır Üniversitesi tarafından yöre çiftçisini bilinçlendirme ve kalkındırma amaçlı hazırlanan 'Çiftçiyim Yeniliğe Açığım' projesinde, altyapı hazırlanarak Iğdır merkeze bağlı Tacirli Köyü'nde ilk eğitim çalışmasına başlandı.

Iğdır'da 'Çiftçiyim Yeniliğe Açığım' projesi kapsamında köylüleri bilinçlendirmek amacıyla eğitim veriliyor. 

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Iğdır Üniversitesi tarafından yöre çiftçisini bilinçlendirme ve kalkındırma amaçlı hazırlanan 'Çiftçiyim Yeniliğe Açığım' projesinde, altyapı hazırlanarak Iğdır merkeze bağlı Tacirli Köyü'nde ilk eğitim çalışmasına başlandı. Projenin açılışı sebebiyle düzenlenen programda konuşan Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kasım Şahin, projenin sosyal içerikli olduğuna dikkat çekti. Şahin, kırsal kesimde yaşayan, tarımsal faaliyet içinde bulunan çocuklar, gençler ve yetişkinler arasındaki çiftçilerin; atılgan ve girişimci, yeniliklere açık ve meraklı olmaları, risk üstlenmeleri, fedakarlığa katlanabilmeleri, atılım yapmak isteyen tarım sektörü için önderlik yapmaları amacıyla, girişimcilik eğitimi başta olmak üzere mevcut bitkisel ve hayvansal üretim teknikleri ve uygulamaları ile modern üretim teknik ve uygulamaları hakkında eğitici ve öğretici eğitim çalışması uygulamaya konulacağını söyledi. 

Projenin açılışına Iğdır Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Zengin, SODES Proje Koordinasyon Merkez Sorumlusu Burhan Yavuz, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kasım Şahin, İdari/Destek Personeli Yrd. Doç. Dr. Süleyman Temel ve Tacirli Köyü Muhtarı Süleyman Bulut ve köylüler katıldı.

Cihan kaynaklı haberimizi okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor