Genç Girişimcilerden "Akıllı Masa" Projesi

3 genç girişimcinin geliştirdiği ’Akıllı Masa’, üzerinde bulunan elektronik sistem sayesinde garson olmadan dokunmatik yemek siparişi vermenizi sağlıyor. Kullanıma sunulması için sponsor bekleyen bu masa sayesinde mutfakta siparişinizin nasıl hazırlandığını da görebiliyor, yemeğinizi beklerken oyun oynayabiliyorsunuz

3 genç girişimcinin geliştirdiği ’Akıllı Masa’, üzerinde bulunan elektronik sistem sayesinde garson olmadan dokunmatik yemek siparişi vermenizi sağlıyor. Kullanıma sunulması için sponsor bekleyen bu masa sayesinde mutfakta siparişinizin nasıl hazırlandığını da görebiliyor, yemeğinizi beklerken oyun oynayabiliyorsunuz 

Girişimci gençler, ’Akıllı Masa’ projelerini Antalya’da düzenlenen Uluslararası Konaklama, Ağırlama, İkram Sektörü Ekipmanları ve Dekorasyon İhtisas Fuarı’nda tanıttı. 

Üç girişimci genç restoran ve oteller için ‘Akıllı Masa’ projesi geliştirdi. Masa üzerindeki elektronik sistem ile müşteri yemek siparişi verilebilen, ekrandan mutfakta yemeğin hazırlanışı izlenilebilen, yemek hazırlanıncaya kadar oyun oynanabilen ve kredi kartıyla hesabın yine bu sistemle ödendiği ‘Akıllı Masa’ projesi için gençler sponsor arıyor. 

EGOPA Bilgisayar’ın Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Uzmanı 26 yaşındaki Abdullah Durum, Yazılım Geliştirme Müdürü 27 yaşındaki İlker Durgun ile Şirket Müdürü Umut Şengezer’in geliştirdikleri, ‘Akıllı Masa’yla müşteri, garson ve kasiyerle muhatap olmuyor. ‘Akıllı Masa’ üzerinde entegre olan elektronik sistem ile müşterinin restoranı inceleyebildiğine dikkat çeken EGOPA Bilgisayar Yazılım Geliştirme Müdürü İlker Durgun şunları söyledi:

“Müşteri masa üzerinde ekranda yemek çeşitlerini, fiyat listesini görebiliyor. Siparişlerini masa üzerindeki sistemden verebiliyor. Müşteri, ‘Akıllı Masa’dan isterse mutfağı da izleyerek yemeklerin nasıl yapılabildiğini görebiliyor. Yemeklerin hazırlanış süresini de gördükten sonra inceleyip acil olup olmadığına bakarak yemek siparişi verebiliyor. Müşteri isterse hesabı yine ‘Akıllı Masa’ya kredi kartı ile ödeyebiliyor.” 

Oyun da oynanıyor

Müşterinin yemek siparişini vermesinden sonra, yemeğin hazırlanış süresine kadar geçen zamanı yine ekranda tek veya çok kişi ile oyun oynayarak değerlendirebildiğine de dikkat çeken Durgun, ‘Akıllı Masa’ projesinin müşteriler ve işletme için de büyük kolaylıklar sağlayabileceğini vurguladı. 

İlker Durgun, ‘Akıllı Masa’ için üretim aşamasına geçtiklerini şu anda sponsor aradıklarını ifade etti. 

Girişim Haber ekibi olarak Akıllı Masa projesini geliştiren genç girişimcilerimize başarılar diliyoruz. Haberimizi girişimcilerimizin özellik de yatırımcılarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor