Dar Gelirli Girişimci Kadınlara 'Mikro Kredi' Desteği

Bağcılar Meydanı'nda bulunan Kadın ve Aile Kültür Merkezi'nde yapılan törene, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Doğan Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, iş adamı Ali Sabancı ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu katıldı

Bağcılar'da Dar Gelirli Girişimci Kadınların Kendilerine Gelir Getirici Faaliyetlerde Bulunmalarına İmkan Sağlayacak Olan İstanbul Bağcılar Vuslat Doğan Sabancı Mikro Kredi Şubesi Açıldı

Bağcılar Meydanı'nda bulunan Kadın ve Aile Kültür Merkezi'nde yapılan törene, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Doğan Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, iş adamı Ali Sabancı ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu katıldı. 

Kadınların kendilerine gelir getirici mikro kredi faaliyetlerine destek verdiğini belirten Vuslat Doğan Sabancı, "Ben bu projeyi ilk olarak Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde gördüm ve çok etkilendim. Buradaki kadınların düşük miktarda sermaye ile neler yapabileceklerini gördüm. Çok gururlandım. Bu yüzden bu güzel projeye gönül ve destek verdim." dedi. 

Eski İçişleri Bakanı Aksu ise, projenin ilk olarak Diyarbakır'da başladığını ifade ederek, "48 il 65 ilçe yaklaşık 40 bin kişi bundan istifade ediyor. Şimdi de İstanbul'da bir şube açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje hükümetimizin sosyal politikaları ile uyumlu olduğu için az da olsa işsizliğe çözüm de getirdiği için destekliyoruz." şeklinde konuştu. 

Öte yandan iş adamı Ali Sabancı, ile Aydın Doğan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Aydın Doğan, Ali Sabancı'nın şubeye, 200 bin Türk Lirası bağışlayacağını söyledi. Ali Sabancı ise kesilen cezayı ödeyeceğini belirtti.

Cihan Haber Ajansı kaynaklı haberimizi kadın girişimcilerimizin ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor