Girişimciler İçin Düşük Sermayeli İş Fikirleri

Bana destek olacak eş, dost akraba yok, eleman parasıda ödemek istemiyorum, tek başıma yapabileceğim, kendime ait bir işim olsun diyorsanız size uygun bayilik koşullarıyla kendi işinizin sahibi olabilirsiniz. İşte kendi işinin patronu olmak isteyenler için 10 iş fikri..

Bana destek olacak eş, dost akraba yok, eleman parasıda ödemek istemiyorum, tek başıma yapabileceğim, kendime ait bir işim olsun diyorsanız size uygun bayilik koşullarıyla kendi işinizin sahibi olabilirsiniz.

2 bin liraya kendinizin patronu olun! İşte kendi işinin patronu olmak isteyenler için 10 iş fikri:

1) 1999 TL’ye bile iş! Chips Funny, yatırımcılara iki ayrı tipte standla bayilik veriyor. Firmanı n en ucuz bayiliği KDV hariç 1.999 TL! İkinci tipteki standın bayilik bedeli ise 2 bin 999 TL.

2) Çubukta patates’in bedeli 6 bin TL By Patato’nun bayiliğini aldığınızda bambu çubukta patates satma işine girebiliyorsunuz. Satış yapacağınız özel araçtan bambu çubuklara kadar her şey 6 bin TL yatırım bedeli ödediğinizde ücretsiz veriliyor. Kâr marjı yüzde 300 olarak belirtilirken, gelirden pay ve reklam katılımı alınmıyor.

3) Meyveci Anne’nin kâr marjı % 300! Meyveci Anne’nin mönüsünde bardakta, çubukta ve tabakta meyve var. Dilerseniz bal ve çikolata ile kaplanıp, üzerine kuruyemiş ekleniyor. AVM’ler için hazırlanan kiosk’un bedeli 18.880 TL. Diğer seyyar standların bedeli ise 9 bin 880 TL.

4) 10.000 TL yatırımla midye dolma satın Mussel House ipte yetiştirilen menşei belgeli midyeleri ISO 22000 belgesi standardıyla üretiyor. Ortalama kâr marjının yüzde 100 olarak belirttiği bu işin yatırım bedeli 10 bin TL olmakla birlikte, firma gelirden pay da istemiyor.

5) 12 bin TL’yle ‘sosisli’ satabilirsiniz. Sosisli sandviç satmak için tüm Türkiye’den başvurabiliyorsunuz. 200 TL’lik reklam katılım ücretinin olduğu işin özel kiosku dahil yatırım bedeli ise 12 bin TL.

6) Nohutlu dürüm’ için 10 metrekare yeter. Gaziantep’in geleneksel lezzetlerinden ‘nohutlu dürüm’ işini tek başına çevirmeniz mümkün. Bunun için 10-20 metrekarelik bir dükkân yeterli. Yatırım maliyetinin 15 bin TL olduğu Nohut’m bayiisi olanlar için kâr marjı yüzde 200-300 olarak belirtiliyor. Reklam katılım ücreti olarak 200 dolar gerekiyor.

7) Belçika usulü külahta patates! Külahta patetes işinin temsilcilerinden biri olan So Cips de kendine yatırımcı arıyor. Hem ana caddeye cephesi olan dükkanlarda hem de kiosklarda bu işi yapmanız mümkün. Gelirden pay istenmeyen bu işin yatırım bedeli ise yerine göre 8-15 bin dolar arasında değişiyor.

8) Herkese pilav satarım diyen yapabilir Türkiye’de pilavı herkes sever diyorsanız bu işi de düşük yatırım maliyetiyle yapmanız mümkün. PilavCA, İstanbul’da 15 bin dolar yatırım bedeliyle kendine bayiler arıyor. Kar marjının yüzde 80-100 olarak belirtildiği işi yapanlar cirodan yüzde 1.5 reklam katılım ücreti ödüyor.

9) 20 bin dolara seyyar ‘Waffle’cı. Waffle Art firması 55 farklı waffle çeşidiyle girişimcilere düşük yatırımla yüksek kazanç sağlama imkânı sunuyor. Firmanın normal waffle çeşitlerinin yanında patatesli waffle, jambonlu waffle gibi tuzlu wafşe çeşitleri de var. Seyyar waffle ile alışveriş merkezlerinde, üniversite kampuslarında, belediyelerden kiralayabileceğiniz uygun yerlerde waffle satışı yapabilirsiniz. 20 bin dolar bayilik bedeli istenen waffle satışının ortalama kâr marjı ise yüzde 200. Firma eğitim desteği de veriyor.

10) Atom Tost’u 15 bin euroya açın “İşlek yere tostçu açayım kafam rahat olsun” diye düşünenler ünlü tost zinciri Atom’un bayiliğini 15 bin euroya alabiliyor. Ancak yatırımcıya her ay aylık net ciro üzerinden yüzde 5 pay vermeniz gerekiyor. “Bu işin reklam katılım bedeli var mı?” diye merak edenler için söyleyelim, dönemsel bazda maksimum yüzde 2 talep ediliyor.

Akşam Gazetesi’nden Aylin Löle'nin makalesini haber olarak benzer fikir arayışlarında olan girişimcilerimizin ilgi ve bilgilerine sunuyoruz.

Bu içeriği 12.820 kişi okudu.
Kategori: İş Fikirleri
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor