Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması Başladı!

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Garanti Bankası ve Ekonomist dergisi 'nin ortaklığıyla gerçekleştirilen "Türkiye`nin Kadın Girişimcisi Yarışması” bu yıl 5. kez düzenleniyor. Yarışmanın amacı; "Ülkemizdeki kadınların "girişimci ruhunu" ortaya çıkartarak, Türkiye`deki kadın girişimci sayısının gelişmiş ülkelerin seviyesine yükselmesi için katkıda bulunmak." olarak açıklanıyor. İşte detaylar..

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Garanti Bankası ve Ekonomist dergisi 'nin ortaklığıyla gerçekleştirilen "Türkiye`nin Kadın Girişimcisi Yarışması” bu yıl 5. kez düzenleniyor.

Yarışmanın amacı; "Ülkemizdeki kadınların "girişimci ruhunu" ortaya çıkartarak, Türkiye`deki kadın girişimci sayısının gelişmiş ülkelerin seviyesine yükselmesi için katkıda bulunmak." olarak açıklanıyor.

Yarışmada , gerçek başarı hikayelerini kendileri yazan ve Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren kadın girişimcilerin projeleri değerlendiriliyor. Kadın girişimcilerin girişimci ruhunu ortaya çıkartarak Türkiye’deki tüm kadınlara örnek teşkil eden başarı hikayelerinin duyurulması hedefleniyor.

Proje ortaklarından olan Garanti Bankası web sitesinde yarışmayışu metinle duyuruyor;

Kadın girişimcilerin yolunu aydınlatıyoruz.

Garanti KOBİ Bankacılığı, kadın girişimcilerin farklı ihtiyaçları olduğu saptamasından yola çıkarak, 2006 yılında kadın girişimcilere finansal ve danışmanlık desteği sağlamak amacı ile Kadın Girişimci Destek Paketi'ni hizmete sunmuştur.

Bu dönemden itibaren kadın girişimcilerin ekonomiye katkısını arttırmayı sosyal sorumluluk olarak benimseyen Garanti, kadın girişimcilere finansal ve danışmanlık alanında destek vermenin yanısıra kadın girişimcilerin kişisel gelişimlerine de katkıda bulunmak ve onları cesaretlendirmek amacı ile çeşitli organizasyonlar düzenlemektedir.

Bu organizasyonların en önemlilerinden biri, Türkiye'deki kadınların ticari ve sosyal "girişimci ruhunu" ortaya çıkartarak, Türkiye'deki kadın girişimci sayısının gelişmiş ülkelerin seviyesine yükselmesine katkıda bulunmak amacı ile 2007 yılından bu yana düzenlenmekte olan "Türkiye'nin Kadın Girişimci Yarışması"dır.

Cesaretli ve vizyon sahibi kadın girişimcilerin başarı hikayelerinin, girişim ruhuna sahip diğer kadın girişimci adaylarını da yüreklendireceğinden yola çıkarak, Garanti Bankası ve Ekonomist dergisi işbirliğinde düzenlenmeye başlayan yarışmada ilk sene 108, ikinci yıl 806 başvuru alındı. Bu sene ise başvuru sayısı 3.000’i aştı.

Türkiye`nin Kadın Girişimcisi Yarışması" bu yıl 5. kez düzenleniyor. Yarışmada Türkiye'nin Kadın Girişimcisi'nin yanı sıra Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci ve Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci de seçiliyor.

Başvurular 15 Aralık-15 Mart tarihleri arasında www.kadingirisimciyarismasi.com üzerinden, veya Garanti şubelerinden yapılabiliyor.

Başvurular için www.kadingirisimciyarismasi.com 'u ziyaret edin!

İşte yarışma hakkında bazı detaylar;

Kimler Başvurabilir?
• Türkiye’de yaşayan,
• Firmasında hakim ortak olan,
• Firmasının yıllık cirosu 25 milyon TL’nin altında olan

Tüm kadın girişimcilerimiz “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışmasına” başvurabilirler

Değerlendirme Kriterleri
Kriterler kategoriler arasında faklılaşacak olup başvurular, etkin müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama faaliyetlerindeki farklılıklar, bulunduğu yörenin ekonomisine katkıda bulunması ve fark yaratması, firmalarının finansal yapısı, risk alan ve cesaretli olması gibi kriterler kapsamında değerlendirilecektir.

İşte Ödüller

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi
20.000 TL nakit para ödülü
Garanti Emeklilik`ten 2.500 TL tutarında Kobi BES Emeklilik Planı ek prim ödemesi
1 yıl ücretsiz Ekonomist`Capital ve Elele Dergileri aboneliği
Garanti Emeklilik Hobi Kulüpleri`nden diledikleri hobi alanında bir aylık kurs hediye
1 yıl ücretsiz KAGİDER üyeliği

Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi
15.000 TL nakit para ödülü
Garanti Emeklilik`ten 1.500 TL tutarında Kobi BES Emeklilik Planı ek prim ödemesi
1 yıl ücretsiz Ekonomist`Capital ve Elele Dergileri aboneliği
Garanti Emeklilik Hobi Kulüpleri`nden diledikleri hobi alanında bir aylık kurs hediye edilmiştir.
1 yıl ücretsiz KAGİDER üyeliği

Türkiye’nin Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi
15.000 TL nakit para ödülü
Garanti Emeklilik`ten 1.500 TL tutarında Kobi BES Emeklilik Planı ek prim ödemesi
1 yıl ücretsiz Ekonomist`Capital ve Elele Dergileri aboneliği
Garanti Emeklilik Hobi Kulüpleri`nden diledikleri hobi alanında bir aylık kurs hediye edilmiştir.
1 yıl ücretsiz KAGİDER üyeliği

5.cisi düzenlenen "Türkiye`nin Kadın Girişimcisi Yarışması” yarışmasının geçmiş dönemlerine bu sayfadan bakabilir, bu sayfadan yarışmaya başvurabilir ve yarışmayla ilgil tüm detayları www.kadingirisimciyarismasi.com sitesinden edinebilirsiniz.

Girişim Haber olarak yarışmayı kadın girişimcilerimizin ilgi ve bilgisine sunuyor, katılan kadın girişimcilerimize başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 8.399 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Reel Sektör, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor