2 Yıllık Ar-Ge İle Geliştirdi, 4 Kıtaya İhraç Ediyor

İzmirli sanayici Tacettin Bayır, iki yıl süren çalışmaları sonucu geliştirdiği ve patentini aldığı ahşap görünümlü PVC Pergolayı Avustralya, Avrupa, Afrika ve Amerika’ya ihraç ediyor. Bayır’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu As-El Yapı Market AŞ, 72 çalışanıyla 24 saat kesintisiz üretim yapıyor. Şirket, CE belgeli ve uluslararası standartlardaki yapı malzemelerini 12 ülkeye satıyor. İşte detaylar..

İzmirli sanayici Tacettin Bayır, iki yıl süren çalışmaları sonucu geliştirdiği ve patentini aldığı ahşap görünümlü PVC PergolaAvustralya, Avrupa, Afrika ve Amerika’ya ihraç ediyor.

Bayır’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu As-El Yapı Market AŞ, 72 çalışanıyla 24 saat kesintisiz üretim yapıyor. Şirket, CE belgeli ve uluslararası standartlardaki yapı malzemelerini 12 ülkeye satıyor.
Tacettin Bayır, yaptığı açıklamada, boya bakım gerektirmeyen, ahşap görünümlü PVC profilden ürettiği, ahşap ve metale alternatif gösterdiği PVC pergolayı (gölgelik) geliştirirken, ”Bırakın ağaçlar gelecek nesillere kalsın” sloganını şiar edindiklerini söyledi.

Şirketin Sasalı bölgesindeki fabrikasında ürünün Ar-Ge çalışmalarına 4 yıl önce başladıklarını anlatan Bayır, ”Araştırmalarımız 2 yıl sürdü. Üzerindeki ahşap desenin yapılması bir transfer tekniğiyle gerçekleştiriliyor ki çok kolay bir yöntem değil. Çok emek gerekiyor. Kalıpların imalatı ciddi zaman aldı. Yatırım bedeli 1 milyon lira oldu. Ürünün Türkiye’de ilk üreticisi konumundayız” dedi.

Ahşap görünümün PVC ve alüminyum ürünlerde sıkça uygulandığını ve özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde hem görsel hem de mimari açıdan özellikle tercih edildiğini aktaran Bayır, ”Biz de bunu, yani bu ahşap görünümü PVC pergolayı uyguladık. Patent haklarını da aldık. Tek malzemeyle hem çatı örtüsü hem asma tavan görevi görüyor. Çapraz çalışmalarla iki balkon arasına paravan ya da separatör olarak ve bahçe çiti şeklinde de kullanılabiliyor. Kamelya, çardak, pergola, gölgelik, hepsini bu üründen yapabiliyoruz” dedi.

Bayır, ürünün, ahşap ve metal ürünlerden en önemli farkının ”çok uzun yıllar ömrünün olması” şeklinde göstererek, ”Hem ekonomik ve pratik, hem de uygulaması çok kolay bir ürün. Bu anlamda sahillerde, yazlık evlerin önlerinde, pergolalarda, otellerin lobilerinde, restoranlarda uygulanan bir ürün” diye konuştu.

Türk tüketicilerin yeni yeni tanıştığı ürünün yurt dışında yaygın olarak kullanıldığını kaydeden Bayır, ”Özellikle Avustralya, Almanya, Hollanda ve Belçika’da iki katlı evlerin bahçelerini bölmek için çit olarak kullanılıyor. Bahamalar’a ihraç ediyoruz, orada kullanımı yaygın. Almanya’da otomobil garajı yapılıyor bu malzemeden. Bunu seçmelerinin en önemli sebebi ahşap ya da metal gibi boya bakım derdinin olmaması ve ekonomik olması. Hortumu tutup yıkayabiliyorsunuz. Hava şartlarından etkilenmiyor” diye konuştu.

Tacettin Bayır, ürünün ihracatını en çok Afrika’nın kuzeyinde yer alan ülkelere, Avustralya, Bahama Adaları, Almanya, Fransa, Belçika’ya gerçekleştirdiklerini anlatarak, ”2011′de ihracatımız daha da artacak. İzmir ve İstanbul’da yapı fuarlarında sergilediğimizde özellikle yurt dışından gelenler PVC olduğuna inanamadılar, çünkü görünüm olarak ahşaptan hiçbir farkı yok. Dokunup, vurup ahşap olmadığına ikna oldular” dedi.

Bayır, Türk ekonomisinin gelişimi için Ar-Ge yatırımlarının büyük önem taşıdığını, bu kapsamda da sanayiciye büyük görev düştüğünü, kendisinin de bu bilinçle Ar-Ge yatırımlarını artırarak yeni ürün geliştirme çalışmalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İştenHaber

Girişim Haber olarak; özgün girişimlerin yeni sektörler oluşturabileceğine ya da doğduğu sektör içerisinde kendi alt sektörünü oluşturabileceine dikkat çekiyor, buna güzel bir örnek olan bu girişim haberini ilgi ve bilginize sunuyoruz.

Bu içeriği 7.391 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Başarı Hikayeleri, Reel Sektör, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor