Türkiye Girişimcilikte Avrupa'nın En Cesur Ülkesi

Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 11 Avrupa ülkesinde yapılan bir araştırmada girişimcilikte en gözü kara ülke Türkiye çıktı. Araştırmaya göre girişimcilik konusunda en büyük engeller ise sermaye ve cesaret eksikliği. Başarısızlık korkusunun en yüksek çıktığı ülke, yüzde 58 ile Almanya. Oranın en düşük kaldığı ülke ise yüzde 12 ile Türkiye.

Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 11 Avrupa ülkesinde yapılan bir araştırmada girişimcilikte en gözü kara ülke Türkiye çıktı. Araştırmaya göre girişimcilik konusunda en büyük engeller ise sermaye ve cesaret eksikliği. Başarısızlık korkusunun en yüksek çıktığı ülke, yüzde 58 ile Almanya. Oranın en düşük kaldığı ülke ise yüzde 12 ile Türkiye. Türkiye aynı zamanda girişimciliğe olumlu bakma ve kendi işini kurma konusunda en yüksek oran olan yüzde 53 ile en cesaretli ülke oldu.

Doğrudan satışın önde gelen isimlerinden Amway, Avrupa'nın 11 Avrupa ülkesinde yaptırdığı Girişimcilik Anketi sonuçlarını açıkladı. Amway Avrupa tarafından araştırma şirketi GfK'ya yaptırılan araştırmanın sonuçları ilginç veriler içeriyor. 27 Ağustos-11 Ekim arasında Türkiye, Avusturya, Danimarka, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, Polonya, Rusya, İsviçre, ve Ukrayna'da 14 yaş üzeri kadın-erkek 12 bin 510 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre girişimcilik yükselen bir değer. Araştırmaya katılanların 3'te ikisi girişimciliğe olumlu yaklaşıyor. Yüzde 69'u kendi işini kurma konusunda oldukça hevesli. Bununla birlikte girişimciliğe olumlu bakma ve kendi işini kurma konusunda ise en cesaretli ülke yüzde 53'le Türkiye. Türkiye'yi İsviçre ve İtalya takip ediyor.

Girişimcilik konusunda en büyük engelin ise sermaye ve cesaret eksikliği olduğu görülüyor. Başarısızlık korkusunda yüzde 58 ile Almanya başı çekerken, yüzde 49 ile İsviçre, yüzde 40 ile Polonya onu takip ediyor. Türkiye yüzde 12 oranıyla Avrupa'nın girişimcilik konusunda en cesur ülkesi. Kendi işini kurma konusunda hevesli olanların çoğunluğu ise bunu ikinci bir iş olarak görme konusunda hemfikir. Almanya, İsviçre ve Polonya ikinci iş diyenlerde başı çekiyor. Türkiye'de ise durum tam tersi; "İlk işim kendi işim olsun." diyenler çoğunlukta.

En Girişimci Bölge Marmara

Türkiye'de 15 yaş üzeri bin 306 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırmada 15-29 yaş arasındakilerin kendi işini yapma cesareti olduğu görülüyor. Bölgesel olarak bakıldığında Marmara'yı Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi takip ediyor. Kendi işini kurma konusunda cesur olanların yüzde 64'ünü hali hazırda bir işi olanlar oluşturuyor. Kadınların yüzde 43'ü iş kurmaya olumlu yaklaşırken erkeklerin yüzde 63'ü bu konuda daha istekli. Yine kadınların yüzde 58'i, erkeklerin yüzde 61'i bunu ilk iş olarak görürken yüzde 14 oranında kadınlar ve yüzde 20 oranında erkekler de ikinci bir gelir imkanı olarak düşünüyor. 15-29 yaş arası ilk ve tek iş olarak yapacağım diyenlerin oranı ise yüzde 68. Ek iş olarak yapmayı düşünenler de yüzde 24 ile Marmara Bölgesi başı çekerken onu yüzde 22 ile Akdeniz ve yüzde 10 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi takip ediyor.

Türkiye'de kendi işini kurma isteğinin en büyük sebebi erkeklerde yüzde 42, kadınlarda yüzde 28 ile kendi işinin patronu olma isteği. Ek gelir kaynağı olarak tercih eden Akdeniz ve kendi iş fikirlerini ortaya koyma düşüncesinin galip geldiği Ege hariç bütün bölgelerde de kendi işinin patronu olma isteği öne çıkıyor.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı

Bu içeriği 5.439 kişi okudu.
Kategori: Araştırma / Rapor

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor