Genç Girişimciler 2011′de de Ekonomiden Umutlu

Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 500 genç girişimciyle yapılan ankette, girişimcilerin yarısının ekonominin iyiye gideceğini ve yüzde 57′sinin gelecek yıl istihdamın artmasını beklediğini söylediğini bildirdi.

Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 500 genç girişimciyle yapılan ankette, girişimcilerin yarısının ekonominin iyiye gideceğini ve yüzde 57′sinin gelecek yıl istihdamın artmasını beklediğini söylediğini bildirdi.

Kayhan, Denizli Ticaret Odası (DTO)’nda düzenlediği basın toplantısında, TOBB’un ülke genelinde kadınlar ve gençlerin ticarette ve girişimcilikte etkin olabilmesi için kadın ve genç girişimciler kurulları oluşturduğunu, 76 ilde de örgütlendiğini ifade etti. Nüfusun yüzde 55′i kadın olmasına rağmen 1,2 milyon erkek girişimciye karşılık sadece 80 bin kadın girişimci olduğunu vurgulayan Kayhan, “Biz kadınlar arasında yapılan bir ankette, çalışmayanlara çalışmak isteyip istemedikleri sorulduğunda yüzde 56′sı istediğini, yüzde 44′ü istemediğini belirtmiştir. İstemeyenlere sebebi sorulduğunda ise yüzde 20′si sadece istemediğini, yüzde 18′i eş veya ailesinin izin vermediğini, yüzde 18′i çocuklarını bırakacak yer olmadığını, yüzde 15′i de ailede bakıma muhtaç fertler bulunduğunu belirtmiştir.” dedi.

Ankete göre çalışmak isteyen fakat nereden başlayacağını bilmeyen veya bazı mecburiyetler yüzünden çalışamayan kadın sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Melike Basmacı Kayhan, “Kurul olarak görevimiz, girişimci ruha sahip kadınları bulup önünü açmaktır. 102 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası, TOBB tarafından her ilden kadın ve genç girişimciler kurullarının çağırılmasıyla Ankara’da 500 kişinin katılımıyla toplandı. Kongrede katılımcılara uygulanan interaktif ankette, ‘Gelecekte neler bekliyorsunuz?’ başlıklı sorular yöneltildi. Sonuçlara göre girişimcilerin yüzde 57′si 2011 yılında şirketlerindeki istihdamın artmasını beklerken yüzde 35′i değişmeyeceğini, yüzde 7′si ise azalacağını düşündüklerini söyledi. Yine 2011′de ekonominin durumunun nasıl görüldüğü sorusuna ise katılanların yüzde 50′si daha iyiye gideceği, yüzde 33′ü aynı seviyede kalacağı, yüzde 17′si kötüye gideceği yönünde görüş bildirdi.” şeklinde konuştu.

Bu sonuçların kendilerini çok umutlandırdığını dile getiren Kayhan, “Biz de kadınlar iş hayatına katılmazsa ülkemizin gelişmeyeceğinin farkındayız. Kadınlarımıza buradan çağrı yapmak istiyorum. Biraz cesaret ve bizler için hazırlanmış Kredi Garanti Fonu, KOSGEB, GEKA gibi kuruluşların desteğiyle 2011 senesini ‘Kadın Girişimciler Yılı’ yapalım. Kurul olarak hedefimiz, 1,2 milyon erkek girişimciye karşılık 80 bin kadın girişimci sayısını dengelemektir.” dedi.Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 500 genç girişimciyle yapılan ankette, girişimcilerin yarısının ekonominin iyiye gideceğini ve yüzde 57′sinin gelecek yıl istihdamın artmasını beklediğini söylediğini bildirdi.

Bu içeriği 5.093 kişi okudu.
Kategori: Araştırma / Rapor

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor