Twitter Nasıl Para Kazanıyor?

Dünyanın en hızlı gelişen sosyal medya servislerinden Twitter, ilginç reklam politikaları ile sürekli gündemde kalıyor. Peki Twitter, para kazanmayı nasıl başarıyor? Tüm dünya bugün internet ağının etikis altında. Gelişen dünyada şirketler kazanç yollarını sanal aleme aktarmaktan çekinmiyor. Bazı fikirler internet sayesinde milyon dolarlar kazandıran projeler haline geliyor.

Dünyanın en hızlı gelişen sosyal medya servislerinden Twitter, ilginç reklam politikaları ile sürekli gündemde kalıyor. Peki Twitter, para kazanmayı nasıl başarıyor?

Tüm dünya bugün internet ağının etikis altında. Gelişen dünyada şirketler kazanç yollarını sanal aleme aktarmaktan çekinmiyor. Bazı fikirler internet sayesinde milyon dolarlar kazandıran projeler haline geliyor.

Peki internet üzerinden nasıl para kazanıldığını hiç fark düşünüz mü? Teknololoji sitesi ShiftDelete.Net, basit bir fikir olarak ortaya çıkan ve şimdi istikrarlı bir cirosu olan Twitter'ı baz alarak internetten para kazanma rehberi hazırlandı.

Şüpheye yer bırakmaksızın Twitter, dünyanın en hızlı gelişen, büyüyen ve abonelerini artıran sosyal medya servislerinden biri konumunda. Bu yükseliş, reklam vermek isteyen firmaların da ağzını sulandırıyor ve gitgide devleşen Twitter'a yatırım yapmak için onları cesaretlendiriyor. Peki sosyal medya servisi nasıl bir reklam politikası güdüyor?

UZUN SÜRELİ İLİŞKİLER

Twitter, dünyanın en büyük firmalarında bazılarıyla uzun süreli ortaklık anlaşmaları imzalamış durumda. Bu firmalar arasında Starbucks, Red Bull, Best Buy ve Hootsuit bulunuyor. Reklam politikalarında bu şirketlere öncelik tanınıyor ve bazı imtiyazlar veriliyor.

PROMOTED TWEET KAVRAMI

Promoted Tweet, Twitter'ın geliştirdiği zekice ve çok tutulan bir reklam politikası. Ana sayfayı reklamlarla doldurup, kullanıları çileden çıkarmaktansa bu yöntem tercih ediliyor. "Kahve" kelimesini ele alalım ve Starbucks'ın, Twitter ile Promoted Tweet konusunda anlaşmış diye düşünelim.

Twitter'da, "Kahve" araması yapıldığında ilk üç Tweet'den birinde Starbucks ile karşılaşıyoruz. Kullanıcı isterse bağlantıya tıklayıp, ek bilgi alabiliyor. Profil ne kadar incelenirse, firma o boyutta ödeme yapıyor.

HOOTSUİT CEO'SUNUN AÇIKLAMASI

Twitter ile uzun soluklu işbirliği yapan firmalardan Hootsuit'in CEO'su Ryan Holmes, Promoted Tweets hakkında ilginç bir açıklamaya imza attı. Holmes, "Twitter, Promoted Tweet'lerde yeni uygulamalara da imza atacak. Biz de bunları merakla bekliyoruz. Twitter'ın kullanıcı kalitesi düşünülünürse, hem kullanıcılar hem de reklam verenler açısından altın bir çağ başlayacak.

PROMOTED ACCOUNT

Twitter'ın cephanesi bu kadarla sınırlı değil. Sosyal medya servisi, Promoted Tweets ile entegre çalışacak Promoted Account'ı da silahları arasına koyuyor. Böylece firmaları yüz binlerce kullanıcı takip edebiliyor. Promoted Tweets'e benzer şekilde “Promoted” kategorisinde gösterilecek profiller(firmalar), kazandığı takipçi sayısına göre ödeme yapacak.

Asıl yenilik ise Who To Follow (Kimi İzleyeceksiniz) uygulaması. Twitter, kendisine reklam veren başlıca firmaları Who To Follow'ın ön sıralarına yerleştirecek.

TRENDİNG TOPİCS

Trending Topics, Twitter kullanıcıları tarafından en çok kullanılan (tweet edilen) sözcüklerin bir araya geldiği bir liste. Promoted Account ve Promoted Tweets'e göre daha az göze çarpsa da, kullanıcılar tarafından sürekli izlenebiliyor ve reklam verenlerin iştahını kabartma yeteneğine sahip.

FİYATLAR

İddialara göre, Promoted Tweet'lerin fiyatı 100.000 dolardan başlıyor. Elbette bu rakam sadece iddiadan ibaret, daha az olmasına ihtimal vermesek de, daha fazla olması olası. Hootsuite gibi uygulamalar sayesinde Promoted Tweet, farklı sitelerde kullanılabiliyor.

Kaynak: on5yirmi5.com

Bu içeriği 6.388 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Yunus Yalçınkaya
Yunus Yalçınkaya
Aslında Twitter'ın daha karlı reklam yolları bulmalı.170 Milyon kullanıcısı var .Ama kazandığı para bence bunun yanında bir hiç.
Erdem Öztürk
Erdem Öztürk
@Yunus, kullanıcıları rahatsız etmeden, sıkmadan reklamlara yer vermek istemeleri otomatik olarak kazançları da etkiliyor. 170 milyon kullanıcıyı reklamlarla boğmak kullanıcıları uzaklaştırmak demektir. O yüzden yerinde ve akıl dolu (promoted tweet) reklamlarla kullanıcıya ulaşıyor. Daha farklı daha kullanışlı yollar var mıdır? İlla ki vardır. Zamanla göreceğiz bunları.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor