İnnova 19 Ülkeye Teknoloji İhraç Ediyor

Yaklaşık 3 yıl kadar önce Türk Telekom şirketleri arasına katılanbilişim çözümleri şirketi İnnova, bu süreçte 3 kat büyüyerek personelsayısını 170'den 500'e, teknoloji ihraç ettiği ülke sayısını da 19'ayükseltti.

Yaklaşık 3 yıl kadar önce Türk Telekom şirketleri arasına katılanbilişim çözümleri şirketi İnnova, bu süreçte 3 kat büyüyerek personelsayısını 170'den 500'e, teknoloji ihraç ettiği ülke sayısını da 19'ayükseltti.

The Plaza Otel'deki basın bilgilendirme toplantısında İnnova Genel Müdürü Aydın Ersöz, Dubai'den Katar'a, Suudi Arabistan'dan Irak ve Ukrayna'ya kadar geniş bir alanda Türkiye'de ürettikleri yerli çözümleri sunduklarını anlattı.

Ersöz, "Türk Telekom bünyesine katılmadan önce eski Sovyet ülkeleri ve Avrupa'ya yönelik çalışırken, şimdilerde Ortadoğu bölgesine yoğunlaşmış durumdayız. Bunda TT'nin Lübnan şirketi olması kadar Türkiye'nin son zamanlarda Ortadoğu'da popüler olmasının da büyük katkıları var. Bir müşteri ile görüşmeye gittiğimizde genelde önce Türk dizilerinden, ardından Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bahis açılıyor. Tamamı yerli çözümlerden oluşan teknolojimizi 19 ülkeye ihraç ederken önemli projelere imza atıyoruz. Dubai'de 'Worjahti' olarak adlandırılan yolcu bilgilendirme sistemini akıllı ekranların yer aldığı kiosklar üzerinden sunduktan sonra, yabancı işçilerin çalışma sürelerini uzatmaları sağlayan hizmeti de kiosklar üzerinden vermeye başladık.

Böylece 2 hafta süren işlemin süresini 15 dakikaya indirdik. Katar'da, vatandaşların yurtdışından ülkeye girişlerini hızlandıran, iris ve parmak izi ile çalışan sistemi kurduk. Ukrayna'da resmi loto oyununun cep telefonuna yüklenerek mobil olarak oynanmasını sağladık. Suudi Arabistan'da ise sabit hat operatörünün abonelerine bir sadakat programı sunuyoruz. Irak'ın telekom operatörüne de, müşteri ödemelerini Türk Telekom'un İstanbul'daki DataCenter'ı üzerinden hizmet veriyoruz. Irak'ta telekom hizmet ücreti ödeyenler, İstanbul'da kurulu sistemi kullanıyor." dedi.

İnnova Genel Müdürü Ersöz, tamamı Türkiye'de üretilen teknolojilerden oluşan bir hizmeti dünyaya sunduklarına dikkat çekerek geçen yıl elde ettikleri 65 milyon TL'lik ciroyu bu yıl yüzde 50 oranında aşmayı hedeflediklerini açıkladı. İnnova'nın genel ciro içerisindeki yurtdışı nihayi hedef payı ise yüzde 30 civarına yükseltmek.

İnnova Uluslararası Çözüm Ortakları Koordinatöre Alparslan Tomuş da toplantıda yurtdışındaki çalışmaları hakkında bilgi vererek İnnova Partner Programı sayesinde 15 ülkede 22 iş ortağı belirlediklerini anlattı.

Kaynak: zaman.com.tr

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor