Online Terapi Platformu Terapi.com Açıldı

Psikologa gitmekten çekinenler veya yoğun yaşam temposunda vakit bulamayanlar için http://www.terapi.com adresinde yayına geçen siteden, online terapi hizmeti almak mümkün.

Psikologa gitmekten çekinenler veya yoğun yaşam temposunda vakit bulamayanlar için http://www.terapi.com adresinde yayına geçen siteden, online terapi hizmeti almak mümkün.

Evimizden çıkmadan günlük alışverişimizi yapıyor, giysilerimizi internet üzerinden seçiyor, arkadaşlarımızla iletişimimizi internetten kuruyor hatta televizyonu bile internetten izliyoruz. Hayatımızın içine bu kadar giren internetin sağladığı faydalara bir yenisi daha ekleniyor: İnternet üzerinden online terapi ve koçluk hizmeti almak.

Yaklaşık 1 yıllık çalışma ile Mavi Kelebek New Media tarafından kurulan ve 20 Eylül’de http://www.terapi.com adresinde yayına başlayan Terapi.com, sıkı bir kabul süreci ile sisteme dahil ettiği psikolog ve koçlarla, danışanları bir platformda buluşturuyor. Şimdiden 20 danışmanla hizmet veren site, hiçbir ekstra yazılım kurmadan, tamamen tarayıcınız üzerinden, bir web kamera ve mikrofonla danışmana bağlanarak destek almanızı sağlıyor.

Online olmayan danışmanlardan ise yine site içerisinden randevu almak ve randevu saatinde sitede bulunmak suretiyle hizmet almak mümkün.

Tüm danışmanlar kamera ve mikrofonlarını açık tutsalar da, danışanlar için böyle bir zorunluluk yok. İnternetten bile olsa yüzyüze görüşmek istemeyenler, ister kameralarını isterse hem kameralarını hem de mikrofonlarını kapatarak ve yazışarak ta destek alabiliyorlar. Siz kimliğinizi paylaşmadığınız sürece, danışmanlar hiçbir suretle sizin kim olduğunuzu bilmiyorlar.

Kökeni psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’un, uzaktaki hastaları ile mektuplaşarak yaptığı terapiye kadar uzanan online terapi, dünyada onlarca yıldır uygulanan bir terapi yöntemidir.

Dünyada da Türkiye’de de doksanların ortasından itibaren, internetin kitlelere yayılması ile birlikte daha çok konuşulmaya başlamış ve özellikle son beş yıldır hızlanan internet altyapıları sayesinde, teknolojik bariyerlerin aşılması ile “yüzyüze terapi” ‘nin olmazsa olmazlarını karşılayabilecek seviyeye gelmiştir.

Terapi.com ile birlikte Türkiye’de ilk defa danışanlar, birden çok danışman arasından kendi kriterlerine göre seçim yapabilecek ve ister görüntülü ister yazışarak destek alabilecekler.

Sitede yeralan psikologlardan Gizem Pekcan “Günümüzde psikolojik destek ve terapi konusundaki ön yargılar giderek azalmaktadır. Ancak ne yazık ki insanların büyük bir çoğunluğu ihtiyaç duydukları halde vakit bulamadıkları veya çekindikleri için problemlerini profesyonellerle çözme ve bilgi alma fırsatı bulamıyorlar.Online terapi hizmeti danışanların gizliliğinin korunmasını prensip edinmiştir.Terapiye gitmeye zaman ayıramayan ve kimlik bilgilerini vermeye çekinen bireylere her türlü psikolojik konuda bilgilendirme sağlayabilecek çok yararlı bir hizmettir.” diyor.

Site sadece online terapi hizmeti değil, danışmanların her birine sunduğu web siteleri vasıtası ile de bu konudaki en geniş içeriği oluşturmayı hedefliyor.

Site kurucularından Önder ERENZamanla danışman sayısı arttıkça, hizmetin kalitesinin artacağına, serbest rekabet dolayısı ile dakika ücretlerinin danışanlar lehine dengeleneceğine de inanıyoruz. Türkiye’nin ruh sağlığını düzeltmeye talibiz. Sadece Türkiye’nin de değil, kültürel kodlar sebebi ile psikolojik sorunlarına destek bulamayan özellikle Avrupa’daki Türk vatandaşlarımızın da Terapi.com vasıtası ile fayda sağlayacaklarınıza inancımız sonsuz. Şimdiden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz ve sitemizi geliştirmek ve daha geniş kitlelere hizmet veren bir platform haline getirmek adına tüm motivasyonumuzla çalışıyoruz” dedi.

Girişim Haber Ekibi olarak Terapi.Com'a yayın hayatında başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Bu içeriği 5.238 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Önder EREN
Önder EREN
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyoruz.  Sitemizdeki gelişmelerle ilgili girisimhaber.com'u haberdar ediyor olacağız.
idris cin
idris cin
Rica ederiz Önder Bey. Sitenizle ilgili güzel gelişmeleri duymaktan ve duyurmaktan memnun olacağız, tekrardan size ve girişiminize başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor