Türk Girişimciler MappLook ile Sanal Alemi Sokağa Çıkarıyor

27 Türk girişimcinin 1.5 milyon dolarlık 'Mapplook' projesiyle bu kez sanal âlem sokağa çıkıyor. 'Mapplook'ta kim, nerede, ne yapıyor anında görmek mümkün. İşte detaylar..

27 Türk girişimcinin 1.5 milyon dolarlık 'Mapplook' projesiyle bu kez sanal âlem sokağa çıkıyor. 'Mapplook'ta kim, nerede, ne yapıyor anında görmek mümkün. Yayına hazırlanan internet sitesi, 2011'de de yurtdışına açılacak.

Bir internet sitesi düşünün, hem arkadaşlarınızı takip ediyorsunuz, hem de Türkiye’nin dört bir yanından onbinlerce mekanla anında iletişime geçiyorsunuz. Bireysel kullanıcı olarak akşam gitmek istediğiniz yerde kimlerin olacağını önceden öğrenebilirken, işletmeci de müşterilerine ‘interaktif’ şekilde ulaşabiliyor. Gerçek şehir haritası üzerinde, gerçek noktaları, gerçek kişilerle buluşturacak internet aleminin en kapsamlı projesi ‘mapplook’ sektörde eşine az rastlanır büyüklükte bir yatırımla hizmete açılıyor. Eğlence, bilişim, finans, yiyecek-içecek sektörlerinden 27 Türk girişimci ‘mapplook’u ilk olarak 1.5 milyon dolarla hayata geçiriyor.   

‘Mappteam’ler Türkiye’yi gezecek

öncelikle türkiye çapında 75.000 noktayla açılmayı ve ilk 6 ayda 200.000 kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen mapplook.com, üye işyerlerine “mappteam” adı verilen ekipler ile hizmet verecek. bilinen iletişim kurallarının yıkıldığı dünyamızda 7/24 hizmet verecek bu iletişim ve pazarlama platformu için başlangıçta sadece istanbul’da 50 kişilik bir çalışma ekibi kurulması planlanıyor.

Mapplook projesinin All Sports Cafe müdavimlerinin aylarca üzerinde tartıştığı bir fikirden doğduğunu belirten All Sports Cafe zincirinin sahibi Zehra Aktay, altı ay içinde de şirketi kurduklarını söyledi. Bugünün yaşam şeklinde mevcut network’ün yeterli olmadığını belirten Aktay, “Bu nasıl geliştirilir diye düşündük. Bir site kurup geri çekilmek istemedik. Sokaklara çıkıp saha elemanlarıyla çalışacağız. ‘Mappteam’ adı verilen ekiplerimiz olacak. Onlar başlangıçta İstanbul’da olmak üzere mekanlara uğrayıp projeyi tanıtacak” dedi. Maplook’un 27 ortağının da projeye iş tecrübelerini kattığını vurgulayan Aktay, interaktif iletişimin mekanlara büyük avantaj sağlayacağına dikkat çekti. Mapplook’ta bütün bir network’e açılma imkanı olduğunun altını çizen Aktay, “Artık gençlerde gizlilik sınırı daha az. Yeni nesil, “Aman benim nerede olduğumu kim niye bilsin ki” demiyor. Yeni jenerasyon buna açık zaten ama tabii istemeyenler için gizliliği koruyoruz” dedi.

Hedef dünyada 50 milyon üye!

Mapplook’un ortaklarından Ömer Öztaşkın, projeyi şu örnekle anlatıyor: “Bizim sembollerimiz var. Merve sembol kullanıcımız. Merve üye olduktan sonra, arkadaş listesini kuruyor, takip ettiği favori mekan listesini hazırlıyor. Hangi arkadaşı şu anda hangi mekanda görebiliyor. Mesela akşam canı sıkıldı, sisteme giriyor, sevdiği gece kulübünde hangi arkadaşları var ya da yok takip edebiliyor. Mekanlarla bile interaktif şekilde iletişime geçebiliyorsunuz. Yani bu proje insanları sadece arkadaşlarıyla değil tüm şehirle iletişim haline sokuyor.” Başlangıç olarak Türkiye’den 75 bin mekanın sisteme kaydolacağını belirten Öztaşkın, mekanların kendi sayfalarında statü uygulamasıyla canlı canlı ne yaptıklarını duyurabileceklerini anlattı. Öztaşkın, proje için beş yıllık bir plan yaptıklarını belirterek, “2015 yılında Türkiye’de 10 milyon kullanıcı, 300 bin iş yeri, dünyada ise 50 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Projenin yazılım ayağından sorumlu olan Burak Özcan da, “Bu tip internet girişimlerinde iki üniversite öğrencisi biraraya geldi hikayelerini duyarız. Burada yıllardır iş hayatının içinde, her sektörden insanların birikimleri yer alıyor” diye konuştu.

Mapplook’u lokasyon bazlı bir sosyal paylaşım sitesi olarak tanımlayan Özcan, harita üzerinden şehirde mekan mekan gezilebilecek bir sistem yarattıklarını söyledi. İnternet girişimciliğinde sektörün içinden biri olarak başlangıç için bu kadar büyük bir yatırım miktarı görmediklerini anlatan Özcan, yazılımın 10 kişilik bir ekip tarafından hazırlandığını ifade etti. Projenin önümüzdeki dönemde yurtdışında da ciddi ilgi göreceğini aktaran Özcan, “En baştan itibaren programı yurtdışına da odaklı geliştirdik. Dünyada benzer siteler var ama böyle bir kombinasyon yok” dedi.

‘Mappcard’la gezdikçe kazan!

Proje kapsamında üyeler için bir de ‘Mappcard’ çıkartacaklarını anlatan Ömer Öztaşkın, şöyle devam etti:  “Başlangıçta 5 bin noktaya yerleştireceğimiz okuyucu cihazlarla ‘Mappcard’larınız sayesinde anında bulunduğunuz yeri sistemde işaretliyoruz. Mekanda bulunduğunuz her saat için 1 TL bonus yükleniyor kartınıza. Kazandığınız puanları biriktirip, üye iş yerlerinde kullanabiliyorsunuz. Özellikle gençler için ciddi bir harçlık avantajı yaratılabilir. Çünkü onlara gezerken aynı anda para kazanabilecekleri bir sistem kuruyoruz.”

LocalAds (yerel ilan) uygulaması olacak

Hızlı enformasyon tüketimi yaşanan günümüzde üye noktalar ise mapplook.com’da yer alacak sayfaları üzerinden kendilerini tanıtabilecekleri, yüz binlerce kişi ile iletişime geçebilecekleri bir imkana sahip olacak. ayrıca ticari işletmeler ve kişiler,  “localads” adını taşıyan yerel ilan uygulaması ile hedef kitlelerine, hedef bölgelerde ürün ve hizmetlerini pazarlayabilecek.

Ortak olabilirsiniz…

27 girişimci tarafından glokal (hem global hem yerel) olarak geliştirilen bu proje, ilk aşamasında yapılması gereken 1.5 milyon dolarlık yatırım ile haziran ayında hayata geçecek. dünyada bir ilk olacak bu iletişim, pazarlama ve eğlence platformuna ortak olabilir, çözüm ortaklığı kurabilir ya da franchise alabilirsiniz.

Girişim Haber olarak MappLook Projesine başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Bu içeriği 6.036 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim, Bayilik / Franchise
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor