KOSGEB'den Girişimcilik Proje Destek Programı

Sanayi bakanlığı tarafından kurulan KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) bünyesinde bulunan "Girişimcilik Destek Programı" yeni girişimcilere...

Sanayi bakanlığı tarafından kurulan KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) bünyesinde bulunan "Girişimcilik Destek Programı" yeni girişimcilere iş kurmalarını kolaylaştırmak için maddi açıdan destekler sağlamaktadır. Kuruluş amacı aslında sadece girişimcilere maddi destek sağlamak değildir.

Girişimcilerin desteklenmesi ve girişimciliğin yaygınlaştırılması ile birlikte istihdam sorunlarını çözmeyi hedeflemektedir. Piyasada kalıcı olabilecek işletmelerin kurulmasını ve piyasada köklü firmaların yer edinmesini sağlamaktır. Girişimciliğin yaygınlaştırılması, Yerel dinamiklere dayalı girişimlerin desteklenmesi, İş geliştirme merkezleri kurarak girişimciliğin geliştirilmesi.
Bu belirtmiş olduğum maddelere paralel olarak geliştirilen girişimler ile birlikte istihdamın arttırılması sağlanmak istenmektedir.

Yeni girişimciler; Projeniz ile KOSGEB'den destek almak istiyorsanız 60 saatlik ücretsiz "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini" tamamlamış olmalısınız. Eğitimi aldıktan sonra prosedür gereği doldurmanız gereken başvuru formları, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi formları ve buna benzer doldurulması ve incelenmesi gereken formları buradan inceleyebilirsiniz.

DESTEK UNSURU
 
ÜST LİMİT (TL)
DESTEK ORANI (%) (1. ve 2 . Bölge)
DESTEK ORANI (%) (3. ve 4. Bölge)
İşletme Kuruluş Desteği
Geri ödemesiz
5.000
 
 
60
(Kadın veya özürlü girişimci:70)
 
 
70
(Kadın veya özürlü girişimci:80)
 
Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği
Geri ödemesiz
10.000
İşletme Giderleri Desteği
Geri ödemesiz
12.000
Sabit Yatırım Desteği
Geri Ödemeli
70.000

KOSGEB kurulan şirketlerin en zor zamanı olan ilk yılında İş Geliştirme Merkezi Desteği de sağlamaktadır. Bu destekler; İş yeri mekanı, Ofis ekipmanları ve ofis hizmetleri imkanlarını sizlere sunmaktadır. İşletme Geliştirme Merkezlerinin kuruluş başvurusu; belediyeler, üniversiteler, özel idareler, kalkınma birlikleri, meslek kuruluşları ve kar amacı gözetmeyen kooperatifler tarafından münferiden veya birlikte yapılabilir.

   DESTEK UNSURU
 
ÜST LİMİT (TL)
DESTEK ORANI  (%) (1. ve 2 . Bölge)
DESTEK ORANI (%) (3. ve 4. Bölge)
İŞGEM Kuruluş Desteği (18 ay)
  • Bina tadilatı
  • Mobilya Donanım
  • İŞGEM Yönetim
Geri ödemesiz
750.000
600.000
125.000
25.000
60
70
İŞGEM İşletme Desteği (36 ay)
  • Personel
  • Eğitim, Danışmanlık
  • Küçük tadilat
Geri  ödemesiz
100.000
30.000
50.000
20.000
60
70

Yeni girişimlerinizde KOSGEB'den yararlanmanız dileğiyle..

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 17.391 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Bilişim / Teknoloji
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Sonraki Haber »

Yorumlar

Avrupa Proje Danışmanlık
Avrupa Proje Danışmanlık
Hiçbir ücret talep etmeden, girişimcilik desteği hakkında bilgi veriyor ve yönlendiriyoruz.
Sorularınız için:

www.avrupaproje.com
info@avrupaproje.com
0 535 747 61 99

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor